O grupaciji

Meltal Group skupaj s svojimi podjetji v Sloveniji in tujini sodi v krog najpomembnejših podjetij, ki se ukvarjajo s trženjem barvnih kovin, nepremičnin in starodobnikov.

Poslanstvo in vizija

Meltal Group želi ostati eno izmed vodilnih slovenskih podjetij na področju barvnih kovin.

V okviru prodajnega programa Metrapan zagotavljati celovito in specializirano ponudbo strešnih kritin in fasadnih panelov, krovsko-kleparskih izdelkov, pritrdilnega materiala ter nosilne trapezne pločevine.

Zagotavljati kvalitetne in strokovne storitve ter se celovito odzvati na potrebe in želje kupcev tako doma kot v tujini.

Zagotavljati prijazne in strokovne storitve ter tako ustvarjati zadovoljstvo svojih kupcev.

Zagotavljati  dolgoročno dobre odnose s poslovnimi partnerji, ki temeljijo na zaupanju, spoštovanju in pozitivni naravnanosti.

Odpadne surovine

Smo strokovnjaki pri predelavi odpadnih barvnih kovin. Meltal IS ustvari 80 % svojega prometa s prodajo odpadnih kovin, predvsem aluminija in ostalih barvnih kovin. V Sloveniji smo vodilno podjetje na tem področju in letno prodamo in predelamo preko 40.000 ton odpadnih kovin. V Sloveniji imamo reciklažno predelovalni center v Slovenji vasi pri Ptuju in zbirna mesta v Kranju , Mariboru ter Ljubljani.  Zaposlujemo preko 100 delavcev. Kovine odkupujemo v večjem delu  Evrope po najvišjih tržnih cenah glede na dnevni LME (londonsko borzo kovin). Vaše kovine odkupimo, prevzamemo, sortiramo in stojno predelamo ter jih pripravimo za nadaljnjo predelavo kot livarski vložek za največje evropske livarne. Naše poslanstvo je, da čim večji del odpadnih kovin vrnemo nazaj v ponovno uporabo.

Metrapan

Blagovna znamka Metrapan je lastna blagovna znamka podjetja Meltal, ki smo jo začeli razvijati leta 1999. V okviru blagovne znamke Metrapan tržimo celostne rešitve za strehe in fasade. V sodelovanju s svetovno največjimi in najbolj priznanimi proizvajalci na tem področju, nudimo našim partnerjem svetovanje in na mero prilagojene produkte, s katerimi omogočamo izvajalcem optimalno izvedbo objektov. Metrapan, streha in fasada po vaši meri.

Barvne kovine

Na področju trgovanja s kovinami sodimo med pomembnejša slovenska podjetja, ki se ukvarjajo s prodajo in predelavo kovin. V naši bogati ponudbi imamo vse vrste barvnih kovin v vseh oblikah ter pocinkano in hladno valjano pločevino, katero vam v našem razrezno-previjalnem centru razrežemo na željene mere.

Poslovni center

Poslovni center Meltal je napredno poslovno središče Maribora. Na 18.000 m2 površin so svoj dom našla številna visokotehnološka, kreativna, proizvodna in start up podjetja in kjer je velik izbor gostinske ponudbe. Poslovni center ima izredno atraktivno lokacijo,  z odličnimi prometnimi povezavami in dostopnim javnim potniškim prometom. Center nudi veliko razpoložljivih parkirnih prostorov, v garaži in na prostem. Poslovni center Meltal postaja zaradi svoje prilagodljivosti, raznolikosti ponudbe, učinkovitih storitev ter povezane podjetniške skupnosti prva izbira poslovnih prostorov in priložnosti v Mariboru.

GOODTIMERS – starodobniki

Naša strast so klasični avtomobili. Zaljubljeni smo v njihovo brezčasno lepoto in navdušeni nad domiselno tehnično dovršenostjo pod motornimi pokrovi. S skrbnim izborom najboljših (premium) priznanih mojstrovin avtomobilske zgodovine vam ponujamo priložnost lastništva in izkušnje življenjskih sanj. Najemnikom  vozil pa ponujamo pester izbor izbranih, prvovrstno ohranjenih in vzdrževanih klasičnih avtomobilov, naših GOODTIMERS-ov. V ekipi Goodtimers verjamejo, da so njihovi avtomobili svojstveni spomeniki svoje dobe, ki se uspešno upirajo zobu časa. Zato verjamejo, da »nismo stari, da naš najboljši čas šele prihaja.«